"Le Domaine du Moulin Neuf 1605" 
Gîtes - Camper Space - Wild Camp 

Oude kaarten 1744 - 1866

De exacte datum van de creatie c.q. het ontstaan van de locatie van "Forge du Moulin Neuf" is niet bekend echter "Le Moulin Neuf" bevindt zich precies op de Cassini-kaarten uit de 18e eeuw. De vermelding van "Le Moulin Neuf" op de Cassini-kaarten levert het bewijs van zijn bestaan ​​vóór 4 augustus 1789, de datum van de afschaffing van de feodale rechten. Bovendien wordt de activiteit ervan getuigd in het statistisch register van irrigaties en fabrieken op onbevaarbare of drijvende waterlopen in het departement Dordogne van 1862. 


Het bestaan van "Le Moulin Neuf" wordt eveneens bevestigd op de kaart van Guyenne gepubliceerd vanaf 1785 door Pierre de Belleyme, beter bekend als de kaart van Belleyme.


De primaire activiteit rond dit meer was een smidse, en op de Napoleontische kadastrale kaarten wordt het water dat bij de smidse hoort weergegeven met zijn uiteindelijke afmetingen. Op de kaart van Belleyme wordt de smidse vermeld als watermolen “Forge Moulin Neuf” Het smederijgebouw dat bij het water hoort, staat op Napoleontische kadastrale kaarten, maar is in de 20 ste eeuw gesloopt. 


Op de kaart van de Generale Staf (1820 - 1866) kunnen we zien dat de huidige weg (D79) niet bestond, de toegang tot de smederij leek door de plaats Dienne te lopen. Een rood cijfer geeft ook de aanwezigheid van een gebouw aan op de kruising van de beek en het meer. 


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram